elca-logo

elca = eleganţă + calitate

LICHIDARE STOC - 1.50 lei / pereche

Istoric elca S.A.


Firma “elca” are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea ciorapilor şi dresurilor, având în acest domeniu o tradiţie de peste 100 de ani.

Prima atestare documentară a existenţei sale datează din anul 1929 (document redactat de patronul de atunci al fabricii, d-l Nicolae Şerbănescu).

elca S.A.

Sediul societăţii a fost şi se află situat pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 9 în oraşul Câmpina, judeţul Prahova, la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-o zonă însorită şi pitorească, la poalele Carpaţilor, pe renumita Vale a Prahovei.

Făbricuţa de atunci şi desfăşura activitatea cu un număr de 80 de muncitori şi cu maşini de tricotat rudimentare. Ulterior a început colaborarea cu firme externe, construcţia unei hale noi, precum şi dotarea cu utilaje tehnologice moderne (pentru acea perioadă).

Suprafaţa totală a terenului este de 19.494 m², din care suprafaţa construită este de 9.905 m² (amprenta la sol).

În anul 1994 firma se privatizează prin metoda MEBO şi îşi croieşte drum sub o nouă denumire: “S.C. elca S.A.” (elca = eleganţă + calitate), aceasta siglă obligându-ne să ne menţinem numele, bunul gust şi eleganţa.

În anul 1999 pachetul majoritar de acţiuni a fost deţinut de o firma din Belgia urmând ca în anul 2002 acţiunile deţinute de aceasta să fie cesionate firmei franceze “Financière Jacquemard”, deţinătoarea mărcii “Olympia”.

Pe parcursul anilor 2002-2010 “S.C. elca S.A.” a avut ca principal client firma franceză Olympia SAS ( peste 98% din producţia realizată fiind vândută acesteia), firmă care a făcut parte din grupul “Financière Jacquemard”.

Din anul 2011 societatea “elca” produce pentru piaţa externă livrând în ţări ca : Irlanda de Nord, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Norvegia, Germania, Olanda, Franţa … dar şi pentru clienţi din ţară

In luna iunie 2014, “elca” obţine certificarea GOTS "Global Organic Textile Standard" ( www.global-standard.org ) pentru confecţionarea ciorapilor cu fire organice (lână).